Ιστορία

H Ιστορία του Ατρομήτου Τριαδίου 

logosite

Η ιστορία του συλλόγου ξεκινάει το έτος 1955, όπου μια παρέα φίλων που αγαπούσε το ποδόσφαιρο αποφάσισε να ξεφύγει από τις αλάνες του Τριαδίου και να ξεκινήσει κάτι πιο οργανωμένο.

Πρωτεργάτες, ο Ευστάθιος Παπαδόπουλος, αργότερα και  ο πρώτος πρόεδρος του Ατρομήτου, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Καβαδάς, ο Ηρακλής Παπαδόπουλος, ο Διονύσιος Παπαδόπουλο και ο Ιωάννης Στεφανίδης που αποτέλεσαν μέλη στην πρώτη διοίκηση του συλλόγου.
Το πρώτο γήπεδο διαμορφώθηκε στην σημερινή θέση του ΚΑΠΗ Τριαδίου,  μία κατηφορική έκταση γης, φάρδους 40 μόνο μέτρων με φράκτη ο οποίος για τις ανάγκες των ελέγχων που γίνονταν από την ΕΠΣΜ μετακινούνταν μερικά μέτρα έτσι ώστε να καλύπτει την ελάχιστη απαίτηση των 45 μέτρων που όριζε η ομοσπονδία.

Η επιφάνεια χωμάτινη με αρκετές λακκούβες αποτελούσε το κύριο γήπεδο.  Στο χώρο αυτό αθλούνταν οι 11 ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Μαζί τους υπήρχαν μερικοί “λαθραίοι” εθελοντές, χωρίς δελτίο, που αν χρειαζόταν συμπλήρωναν το ροζ φίλο αγώνα της ομάδας ποδοσφαίρου.

Το 1955 το Τριάδι δεν ξεπερνούσε τις 120 οικογένειες. Η ύπαρξη ποδοσφαιρικής ομάδας φάνταζε ως θαύμα της εποχής. Το πάθος και η διάθεση των ιδρυτών της, έφεραν γρήγορα αισιόδοξα αποτελέσματα.

Οι ομάδες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης, δεν ξεπερνούσαν τις 80 σε Α’ και Β’ τοπικό πρωτάθλημα.

Το ποδόσφαιρο στο χώμα, άθλημα δυνατό και σκληρό και σε ένα αγωνιστικό χώρο που επικρατούσε πάθος με φιλάθλους να παρακολουθούν απλά πέριξ του γηπέδου δεν έλειπαν οι εντάσεις και οι φασαρίες, ιδιαίτερα στα γειτονικά ντέρμπι.

Την εποχή εκείνη ένας αγώνας ποδοσφαίρου αποτελούσε είδηση για την τοπική κοινότητα. Οι φίλαθλοι που ακολουθούσαν την ομάδα ξεπερνούσαν σε αριθμό τα τέσσερα με πέντε πούλμαν κάθε φορά. Ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους στους αγώνες  με συνθήματα και φωνές και γυναίκες.

Η επίσημη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ έγινε το 1955 .

Το 1963 τη διοίκηση της ομάδας ανέλαβε ο Νικόλαος Λιθοξόπουλος με γενικό γραμματέα τον Νικόλαο Περπερίδη, Έφορα και ταμία τον Νεόφυτο Ευθυμιάδη.

Μετά την περίοδο του 1965 – 66 αυξήθηκαν οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΣΜ Δημήτριος Τουρασής δραστήριος και γνώστης του ποδοσφαίρου έφερε σημαντικές αλλαγές στην οργάνωση της ένωσης και μαζί με τον Λεωνίδα Ψωμιάδη έφορο των μεικτών ομάδων βοήθησε τον Ατρόμητο σε υλικοτεχνική υποδομή, δίνοντας μπάλες και δίχτυα, κάτι που για τα έσοδα των τότε συλλόγων αποτελούσε έναν μεγάλο πονοκέφαλο.

Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια επιβίωσης του Ατρομήτου Τριαδίου αποτέλεσε και ο Θανάσης Μαντάς γενικός ταμίας της ΕΠΣΜ ο οποίος δεν αρνήθηκε την βοήθεια της ένωσης σε κάθε λογικό αίτημα της διοίκησης του τότε Ατρομήτου.

Η αλλαγή γηπέδου του Ατρομήτου Τριαδίου ξεκίνησε μετά την περίοδο 1976 – 1977 όπου με χρήματα που συγκέντρωσε η τότε διοίκηση της ομάδας από τις μεταγραφές εξόφλησε κάποια υπάρχοντα χρέη και ξεκίνησε τις εργασίες για το νέο γήπεδο. Τη διασφάλιση του χώρου έδωσε έγγραφη ο τότε πρόεδρος Απόστολος Κουγιάμης που παραχώρησε στον Ατρόμητο Τριαδίου 30 στρεμμάτων στο υπ’ αριθμ’ 3 λιβάδι.

Τα έργα συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό έως το 1978,όπου μετά το σεισμό ανέλαβε και νέα διοίκηση. Νέος πρόεδρος του Ατρομήτου ανέλαβε ο Χρήστος Σιδηρόπουλος με Γενικό Γραμματέα τον Χαράλαμπο Γραφιαδέλη, έφορο ποδοσφαίρου τον Αθανάσιο Ιορδανίδη και ταμία τον Γιώργο Ευθυμιάδη.

Η έναρξη χρήσης του νέου γηπέδου έγινε κατά την αγωνιστική περίοδο 1979 – 1980. Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου έγιναν το 1982. Πρόεδρος τότε ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρωτεργάτης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος. Το πάθος του και η αγάπη του για την ομάδα έφερε στο προσκήνιο ένα νέο έργο, αυτό της δημιουργίας αποδυτηρίων. Τα αποδυτήρια χτίσθηκαν τότε με προσωπική εργασία των Αλέξανδρου Παπαδόπουλου, Ηλία Καβαδά, Βασίλειου Δόσπρα, Σάββα Βαριτιμιάδη και Παναγιώτη Καγιόπουλο.

Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, έχοντας προσφέρει ένα τεράστιο έργο στον ΜΑΣ Ατρόμητος Τριαδίου εκλέχθηκε το 1984 ως αναπληρωτής πρόεδρος στην ΕΠΣΜ όπου υπηρέτησε στην θέση αυτή μέχρι και το έτος 2010 όπου απεσύρθη από την ενεργό δράση.